FOTO-KONKURS, Spomen-park „Kragujevački oktobar“

Spomen –park „ Kragujevački oktobar“ raspisuje foto – konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu pod nazivom

„KROZ OBJEKTIV ZA NEZABORAV“

Pozivamo učenike da pošalju fotografije isključivo sa motivima iz Memorijalnog kompleksa „Kragujevački oktobar“ u Šumaricama, koji su njima najupečatljiviji. Radove će ocenjivati stručni žiri. Fotografija koja bude proglašena najboljom će se koristiti kao vizuelni identitet čitave manifestacije „Dosta su svetu jedne Šumarice“ za 2023. godinu. Biće odštampana na naslovnoj strani Zbornika literarnih radova, a takođe će se štampati i na bedževima koje će dobiti učenici nagrađenih likovnih i literarnih radova na republičkom konkursu, kao i njihovi nastavnici. Učenik kao nagradu dobija foto-aparat i obimnu „Fotomonografiju Spomen-parka“.

Za još deset učenika koje stručni žiri izabere na osnovu radova, biće polovinom septembra organizovana foto – radionica sa moderatorom, eminentnim majstorom fotografije, u okviru manifestacije” Dosta su svetu jedne Šumarice”. Radovi sa radionice biće izloženi u muzeju „21.oktobar“.

Cilj konkursa je da mladi aktivno učestvuju i daju svoj doprinos kulturi sećanja i očuvanju uspomene na streljane građane i đake u kragujevačkoj tragediji oktobra 1941. godine. Ujedno time promovišu ideje mira i tolerancije.

Sve poslate fotografije ostaju u trajnom vlasništvu Spomen-parka , a ustanova će ih koristiti isključivo radi promovisanja ideja koje su prethodno navedene .

Konkurs je otvoren od 5. maja do 15. juna.

USLOVI KONKURSA

Učenici mogu slati do tri fotografije sa obaveznim tagom zvaničnog instagram profila kragujevacki_oktobar
u komentaru ispod fotografije neophodno je da ostave svoje lične podatke: ime i prezime, odeljenje i školu koju pohađaju. U slučaju da učenik nema instagram nalog fotografije može poslati na adresu konkurs.sp@gmail.com

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Ustanove, facebook i instagram nalogu.

Uručenje nagrada i diploma biće organizovano krajem juna meseca, o čemu će učesnici biti nakanadno obavešteni.

Kontakt: kustos.pedagog@spomenpark.rs

Tel: + 381 (0) 34 335 607, 34 335 985

Post Author: Milan

Ostavi komentar