Dramski studio „Petar Pan“ na festivalu „Majske igre“ u Bečeju

Na konkurs za 66. „Majske igre“ koje se održavaju u Bečeju stiglo je 49 prijava iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Po odluci selektorke Sonje Petrović, u takmičarskom programu 66. „Majskih igara“ učestvovaće i predstava „Mali princ v 2.024″, dramskog studija „Petar Pan“ iz Kragujevca.

– Smatram da je kroz aktuelizaciju romana „Mali princ“ ovaj ansambl otvorio prostor za Malog princa koji je njihov savremenik. Oni kroz ovo delo tumače svoj svet i smelo govore o njemu zapažajući i najstrašnije stvari kao što su diskriminacija ili vršnjačko nasilje. Pomoću tačne, jednostavne, senzitivne i promišljene režije, a najviše snage kolektiva ova predstava otvara nove mogućnosti analize dela i postavljajući pitanje „Na kojoj planeti vi živite?“ ostavlja snažan emotivni utisak. Predstave koje predlažem da se nađu u programu 66. Majskih igara svakako nisu najbolje predstave, one su po mom subjektivnom, jer drugačije nemam, mišljenju na najboljem putu da otkriju sve što pozorište može da pruži jednom detetu u periodu sazrevanja. Ono ne treba da bude fabrika proizvodnje glumaca niti trka za savršenu predstavu. Ono treba da bude sajam autentičnosti, slobode i hrabrosti, a ova selekcija njegov odraz. Nadam se da će naredne predstave koje predlažem ispuniti vaše dugogodišnje visoke pozorišne standarde i očekivanja, obrazložila je selektorka festivala.

Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih „Majske igre“ biće održan od 13. do 17. maja u Gradskom pozorištu u Bečeju.

Osnovan je dаleke 1958. godine. Reč je o nаjstаrijoj smotri drаmskog stvаrаlаštvа mladih u regionu. Glаvni cilj ovog festivala je sistemаtskа i kontinuirаnа, više od polа vekа stara, аfirmаcijа dečijeg i omladinskog scenskog stvаrаlаštvа, kao i promovisаnje sаdržаjа svetske dečije i omladinske pozorišne scene, аrtistički interkulturаlni dijаlog i unаpređenje umetničkog stvаrаlаštvа mlаdih uopšte.

Dramski studio „Petar Pan“ počeo je sa radom u oktobru 2014. godine pod vodstvom diplomiranog glumca Petra Lukića, stalno zaposlenog u Pozorištu za decu i mlade i kroz godine rada ostvaruje zapažene rezultate.

Svi zainteresovani sugrađani predstavu „Mali princ v 2.024“ moći će i da pogledaju u Pozorištu za decu i mlade 23. maja u 19:30 časova. Ciljna grupa su deca i mladi, uzrast 12+.

Post Author: Milan

Ostavi komentar