„Dečje iskre“ u elektronskoj formi

Zbog nemogućnosti da se u novonastaloj situaciji izazvanoj virusom COVID 19 pred čitaocima nađe u uobičajenom, štampanom formatu, martovski broj časopisa „Dečje iskre“ dostupan je u elektronskoj formi. Adresa na kojoj može da se prelista elektronsko izdanje je www.ustanovakoracikg.rs, kao i na Facebook stranici časopisa.

Tako će ovaj, sedmi broj u ovoj školskoj godini biti dostupan svim osnovcima, njihovim učiteljima, nastavnicima, profesorima, ali i roditeljima i svim drugim zainteresovanim čitaocima. Tim povodom, Miodrag Stojilović, glavni urednik časopisa, obratio se javnosti pismom u kojem navodi:

– Ovakvo izdanje časopisa predstavlja iznuđeno rešenje u uslovima prestanka rada škola zbog nezvanih i nenadanih problema koji su prekinuli uobičajen način učenja, druženja i uživanja u kolektivnom boravku u školama. Zbog ovih iznuđenih promena rokovi za učešće na našim nagradnim konkursima odlažu se do jeseni. Oba konkursa, i onaj na temu humanosti organizovan u saradnji sa Crvenim Krstom Kragujevca, i onaj za ideju za dečji nakit koji je raspisan u saradnji sa Galerijom nakita Đani, obnovljena su u ovom elektronskom izdanju sa izmenjenim rokovima.

Dečje iskre će i dalje primati radove svojih saradnika na uobičajene adrese, a o daljem izdavanju časopisa ćemo vas obavestiti nakon okončanja vanrednih okolnosti.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar