„Bambi“ u Pozorištu za decu

Sutra od 12 časova, u Pozorištu za decu Kragujevac, igra se lutkarska predstava „Bambi“, koju je po motivima istoimene bajke Feliksa Saltena, režirao i konceptualno postavio Jakub Maksimov.
Dizajn scenografije, kostima i lutaka, kao i izradu lutaka potpisuje Olga Ziebinska, a originalnu muziku Lazar Novkov.
Igraju: Miloš Milovanović, Darija Vulić, Milomir Rakić, Vladimir Đoković, Ljubica Radomirović i Marko Đurić.
Duboko u šumi, jednog prolećnog dana, dva mala oka su se otvorila. I od kada su se otvorila, nikada nisu prestala da se pitaju šta to vide: mamin nos, travu, drvo, miša, vevericu, sojku, lišće, kamenje, vodu, tvora, njihove kopite, zeca, Falina , rogove jelena, put, žbunje i najlepše od svega- livadu! U stvari, postoji još nešto. Nešto visoko. Nešto što stoji na dve noge. Nešto što nema ništa na njušci! Nešto što ima ogromnu snagu. To je …
Bambi je autorova adaptacija lirskog romana koji je pre skoro jednog veka napisao Feliks Salten, radeći uz muziku uživo na nekoliko perkusionističkih muzičkih instrumenata. Predstava govori o odrastanju i upoznavanja sveta malog jelena. Proživećemo sa njim njegovo detinjstvo, radosti i poteškoće njegovog odrastanja. Tako mali jelen mora da nauči da stoji, hoda, skače, trči, igra se, traži hranu, bude sam, da oseti opasnost. I on nikada ne prestaje da uči, svet će za jelena uvek ostati misterija čak i kada odraste.

Post Author: Milan

Ostavi komentar