ART QUART : „Mladi u kadru“ – projekat namenjen mladim kreativcima

„Mladi u kadru“ – projekat namenjen mladim kreativcima
septembar–novembar 2020.
Kragujevac

Poštovana/i,

U toku je realizacija projekata „Mladi u kadru“, projekat je namenjen mladima koji žive na teritoriji Kragujevca, sprovodi ga „Art Kvart“, a podržan je od strane Grada Kragujevca.

Osmislili smo set predavanja/digitalnih radionica koje imaju za cilj da mladima pruži nove sadržaje koji će im koristiti na polju kreativnog delovanja i koji će im pomoći da sigurnije uđu u svet kreativnih industrija. Želimo da mladim kreativcima i onima koji žele da se bave organizacijom događaja u kulturi pružimo uvid u ono što se događa iza scene.
Planirano je održavanje predavanja gde će se na zanimljiv način predstaviti rad u više kreativnih oblasti – film, muzika, festivali, vizuelni identitet kulturnih događaja, scenski kostim i šminka neke su od celina koje ćemo obrađivati. Voditeljke radionica će kroz predavanja govoriti i o svom profesionalnom iskustvu u oblasti organizacije kulturnih dešavanja, predstaviti svojevrsne primere dobre prakse i motivisati mlade da se aktivnije uključe u kulturni život Kragujevca. Zainteresovani mladi imaće prilike da se oprobaju direktno u radu kroz učešće u umetničkom performansu i filmskom festivalu koji se krajem godine održava u Kragujevcu.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem mejla artquartserbia@gmail.com ili Fejsbuk stranice udruženja artquartserbia. Predavanja će biti dostupna na Youtube kanalu „Art Kvarta“ www.youtube.com/channel/ArtKvart i svi zainteresovani će moći da im pristupe putem linka koji ćemo im poslati nakon prijave. Predavanja su organizovana „on-line“ u skladu sa preporukama dobijenim u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Predavanja će biti dostupna od 22.10.2020.

Vizuelni identitet kulturnih događaja – Snežana Ivanović, inženjer informatike, osnivač Centra za marketing i edukaciju – EMC;
Scenski kostim – Marina Ilić, modna dizajnerka, vlasnica modnog brenda“Marinia“;
Umetnički festivali: muzika i film – Verica Nerić, nastavnik flaute, direktorka Internacionalnog džez festivala, Šumadijskog filmskog festivala;
Scenska šminka i frizura – Marina Spasić i Dragana Marković, profesionalni šminker i frizer.

„Art Kvart“ je udruženje osnovano u Kragujevcu 2013. godine, od tada organizujemo razne programe i događaje u oblasti kulture i radimo na povezivanju kulture i mladih. Takođe, želimo da skrenemo pažnju na važna pitanja mladih kroz kreativne programe. Organizujemo više kulturnih događaja značajnih za Grad Kragujevac, Internacionalni džez festival, Šumadijski filmski festival debitantskog filma (ŠIFF), a partnerski učestvujemo u organizaciji Filmske radionice Kragujevac (Frka).

„Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji ovog projekta obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje.“

Udruženje „Art Kvart“ 12.10.2020.
Damjana Jovanović Kragujevac
koordinator projekta
061/1161321

Post Author: Milan

Ostavi komentar