A.P. Models obeležava 630 godina od Kosovskog boja.

Ove godine A.P. Models, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu, obeležava jubilej – 630 godina od Kosovskog boja.

“Uvidevši značaj srpskog kulturnog nasleđa, okupićemo u Kragujevcu brojne modne i umetničke stvaraoce, kao i brojnu publiku kojoj ćemo predstaviti srpsku tradiciju i kulturu na jedan veoma jedinstven način”, navode u A.P. Models.

                                            PROGRAM:

1. Izložba – prateći deo događaja. Biće izloženi originalni muzejski eksponati, novi modeli dizajnera, umetnički nakit unikatne filigranske izrade, kao i drugi brojni umetnički radovi ručne izrade koji karakterišu srpsku tradiciju i kulturu.

2. Predstavljanje najtalentovanijh mladih predstavnika grada Kragujevca – nosioca srpskog kulturnog nasleđa

3. Muzički ETNO nastupi

4. Revija kolekcije “Carica Milica i sjaj Manasije” koja predstavlja moderno doba Srbije u 21. veku. Kolekcija nosi pečat srpske tradicije, istorije, kulture i vere, i dočarava ono vredno što u sebi imaju utkano naši manastiri i crkve, muzeji i srpski dvor. Kroz kolekciju je utkana prošlost Srbije i sećanja na taj period.

5. Revija kolekcije “Azbuka” , koja je spoj davnih vremena i sadašnjeg trenutka, sačinjena od savremenih kostima zamišljenih kroz evoluciju tradicionalne nošnje, kroz novo vreme i nove generacije, koja u trenutku oživljava bogatu srpsku tradiciju, kulturu i umeće izrade kostima.
Inače kolekcija je prikazana na jednom od najvažnijih modnih događaja u svetu, Milanskoj nedelji mode, u okviru platforme Mad Mood, 2018. godine.

6. Dramski performans na sceni

“Ovim putem pozivamo sve one koji su zainteresovani da prisustvuju ovoj prelepoj manifestaciji, da se obavezno najave putem poruke na našoj FB stranici ili slanjem maila na zstars@hotmail.rs, radi rezervacije i potvrde dolaska i kako bi im prosledili pozivnice bez kojih nije moguće prisustvovati programima”, poručuju iz A.P. Models.

Post Author: Milan

Ostavi komentar