26. Pozorišni Susreti Učenika Gimnazija Srbije

Pozorišni Susreti Učenika Gimnazija Srbije su manifestacija koja se održava u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji od 1996. godine. Glavni pomoćnici u organizaciji su učeničke organizacije Prve kragujevačke gimnazije, „Sopče“ i „Đački parlament“, u saradnji sa Prvom kragujevačkom gimnazijom, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i gradom Kragujevcom. Ove godine održaće se 26. Pozorišni Susreti pod sloganom „Vesti, vesti! Stižu Susreti 26!“
Datumi održavanja su 8, 9, 12. i 14. april 2024. godine u Pozorištu za decu i mlade Kragujevac. Cena karte iznosiće simboličnih 100 dinara.
U sklopu učeničkih organizacija nalaze se i timovi volontera, kojima su tokom Susreta dobrodošli da se pridruže i svi djaci Prve kragujevačke gimnazije.
Volonteri nakon predstava imaju zadatak da dokumentuju izjave glumaca i publike.
Imaju priliku da upoznaju glumce i kroz razgovor saznahu njihove utiske o ulozi, samoj predstavi i njenoj priremi. Takođe razgocaraju sa publikom koja daje svojd komentare o izvedenoj predstavi.
Grupe učenika širom Srbije dolaze u Kragujevac, gde se medjusobno takmiče u izvodjenju dramskih komada po slobodnom izboru. Glavni cilj manifestacije je podsticanje moralnih vrednosti kulture, kako vršnjacima, tako i profesorima i ostalim sugradjanima, kao i sklapanje prijateljstava izmedju članova dramskih sekcija i učenickih organizacija.
Ovogodišnji žiri su: Jelena Stojanović Patrnogić, Nevena Kočović, Marko Dordevic, a selektor predstava za PSUGS je Miroslav Petrović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar