23. Internacionalni JazzFest od 26. do 28. avgusta

Pod sloganom Summer Jazz, od 26. do 28. avgusta, u prostoru Prve kragujevačke gimnazije, održaće se 23. Internacionalni JazzFest Kragujevac.

Ovogodišnje izdanje predstaviće publici savremenu evropsku džez scenu. Tokom tri dana u  Kragujevcu će nastupati muzičari iz Nemačke, Severne Makedonije i Srbije.

Festival će publici predstaviti razne stilove džeza, od klasičnog do fusion, eksperimentalnog, crossovera, etno džeza. Nastupaju: Miško Plavi Trio – sa Vasilom Hadžimanovim i Miroslavom Tovircem (Srbija), Slatec (Nemačka), Jasna Jovićević Quinary (Srbija), Antonie & Off Ground Ensemble (Severna Makedonija).

Festival je humanitarnog karaktera – prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen za lečenje Ane Miletić, Kragujevčanke obolele od teške bolesti. #ZaAninŽivot

GLAVNI PROGRAM
26–28. avgust 2022.
Svečana sala Prve kragujevačke gimnazije

Petak, 26. 8.
20:00  Miško Plavi Trio, Srbija

Subota, 27. 8.
20:00  Slatec, Nemačka

Nedelja, 28. 8.
20:00  Jasna Jovićević Quinary, Srbija
21:00  Antonie & Off Ground Ensemble, Severna Makedonija

PRATEĆI PROGRAM
15–25. avgust

Izložba fotografija i jam session, Big Fashion centar Kragujevac

U okviru pratećeg programa posetioci će moći da pogledaju izložbu fotografija koje prikazuju džez muzičare i bendove tokom nastupa. Izložba će biti postavljena u Big Fashion centru Kragujevac od 15. do 25. avgusta, a na otvaranju izložbe 15. avgusta od 18 časova, lokalni muzičari će nastupiti i izvesti slobodnu i popularnu formu džez improvizacije –
jam session.

Ulaznice za Festival možete nabaviti online putem sajta www.tickets.rs, cena dnevnih ulaznica je 900 dinara, a komplet karata za tri festivalske večeri iznosi 2200 dinara. Prihod od ulaznica biće doniran za lečenje Ane Miletić, Kragujevčanke obolele od teške bolesti.

XXIII Internacionalni džez festival u Kragujevcu organizuje „ArtKvart“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Grada Kragujevca, Goethe-Instituta i Big Fashion centra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar