„Ko nema u vugla, gugla “ večeras u Teatru

 

Večeras od 20 časova, u Knjaževsko-srpskom teatru, igra se tinejdž predstava „Ko nema u vugla, gugla“, koju najstarije srpsko pozorište realizuje u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Vuk Karadžić“. Ovaj komad po tekstu Petre Cicvarić, režirala je Slađana Kilibarda, a premijerno je izveden krajem septembra.
Predstava prikazuje današnji život tinejdžera, šta ih zanima, koliko moderna tehnologija utiče na njih i koje su sve pozitivne i negativne strane te tehnologije. Ova predstava pred gledaoce postavlja niz pitanja; Možete li da zamislite kako bi izgledao vaš dan bez pametnog telefona? Bez društvenih mreža? Bez igrica? Glavnom junaku ove predstave Filipu se desilo baš to, a da dan bude još čudniji, Filip upoznaje Anu, vršnjakinju koja nije ni na jednoj društvenoj mreži, umesto igrica čita knjige i nema pametni telefon nego staru „ciglu”. Ana voli da se druži sa prijateljima samo u pravom, a ne u virtualnom svetu. Šta se desi kada se u biblioteci sretnu dvoje takvih vršnjaka i kad njihovi roditelji postanu deo ove zavrzlame? Da li je taj pametni telefon stvarno toliko pametniji od nas? Odgovore na ta i slična pitanja nudi ova romantična i zabavna komedija za mlade.
Cilj je da se, na mladima blizak način, ukaže na važnost čitanja, obrazovanja, kao i na pametno korišćenje mobilnih telefona.
Glumačku ekipu predstave čine Bogdan Milojević, Katarina Janković, Mladen Knežević, Marija Rakočević i Anastasija Đorđević. Scenograf predstave je Ana Kolbjanova, kostimograf Jelena Janjatović, koreograf Isidora Stanišić, a muziku potpisuje Dragoslav Tanasković.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar