Veliko „komunalno“ spremanje

Ekipe kragujevačkih javnih i komunalnih preduzeća iskoristili su vreme bez padavina prethodne nedelje da obave neophodne radove na čišćenju i uklanjanju samoniklog korova na najlepšem delu parkovske površine u gradu, ali i da urede igralište za mali fudbal kod Sokolane u Staroj radničkoj koloniji. Oko dečijeg igrališta kod pumpe u Erdogliji postavljena je ograda.

Očišćena je desna strana kružnog puta Desankin venac do spomenika “Čistači obuće“. Sređen je i prostor oko Tenkodroma na Aerodromu. U pitanju je površina od četiri hektara i u tom poslu radnicima ovog gradskog preduzeća pomogli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i zatvorenici Okružnog zatvora u Kragujevcu.

U Ulici Ljube Vučkovića na Aerodromu u toku je postavljanje pešačke staze u dužini od 500 metara, dok se u Karađorđevoj ulici umesto betonskih kugli, ranije postavljenih zbog nepropisnog parkiranja, zamenjuju metalnih stubići.

Deo saobraćajnice i trotoara Ulice Vojvode Putnika između “Ekopumpe“ i “Žitoprodukta“ u toku jučerašnjeg dana nasut je kamenim materijalom, a u planu je da se danas završi asfaltiranje. U pitanju je 140 kvadratnih metara saobraćajnice za koji će biti utrošeno oko 75 tona asfalta. “Čistoća“ krpi udarne rupe na teritoriji MZ Bresnica- u ulicama Koste Abraševića i Ivana Milutinovića.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar